영단어학습장 - 음식의 맛 Flavors
*savory 짭짤한, 매콤한, 자극적인
Savory foods have a spicy or salty flavor, without being sweet
"savory"는 맵고 짠 맛으로 달지는 않다. 사보리란 향식료 식물이 있다.
사보리 식물
예) Savory한 맛의 예
*bitter 쓴
Bitter describes a strong and sometimes unplaseant flavor that is the opposite of sweet.
"bitter"는 강하고 단맛의 반대이다.
예)coffee, very dark chocolate, beer and citrus peel
*tart 톡쏘는 시큼한
Tart describes a sharp and acidic taste. Sour can also be used, bit it often has a negative meaning.
"tart"는 톡쏘는 신맛이다. "Sour"도 역시 신맛인데 "tart"는 부정적인 의미로 사용되기도 한다.
예) Lemon, Greek yogurt, pickles
Greek yogurt
*spicy/hot 매운
Spicy is the taste that makes one's mouth burn from strong chilies.
Hot can be used to describe spicy food or food that has a very high temperature.
"spicy"란 입안이 얼얼하게 만드는 맛이다. 강한 고추의 맛이다.
"hot"은 "spicy"를 나타내기도 하고 뜨거운 음식을 나타내기도 한다.
*rancid 산폐한, 맛이 간
Rancid describes the taste of food that has a strong or unprleasant smell or taste because it is no longer fresh.
"rancid"는 상해버려(rotten) 강하고 불쾌한 냄새가 나는 맛이다.
예)The butter is rancid and tastes bad.
*nutty 견과 맛이 나는, 견과가 든
*rich (지방, 버터, 달걀 등이 많이 들어) 기름진, 유지방이 많은
'학습방 > 영단어학습장' 카테고리의 다른 글
9가지 동사로 일상표현 - COME 편 (0) | 2016.07.08 |
---|---|
9가지 동사로 일상표현 - GO 편 (0) | 2016.07.07 |
영단어학습장 - 더위 표현 sizzling hot (0) | 2016.06.24 |
영단어학습장 - 예상 prediction (0) | 2016.06.24 |
영단어학습장 - 음식의 질감 Textures (0) | 2016.06.20 |